lauantai 6. tammikuuta 2024

Pehmokavereita


Onnellista alkanutta vuotta 2024!

🍀

Toivottavasti uusi vuosi on alkanut sinulla mukavasti, turvallisesti ja kaikin puolin onnellisissa merkeissä. Toivon uuden vuoden tuovan kaikkea hyvää sinulle ja meille kaikille. Toivottavasti myös isommassa kuvassa myös maailman tilanne rauhoittuisi.

Niin on ollut pakkasta, että sekä koirat että ihmiset ovat hytisseet pakollisilla ulkoilureissuilla. Onneksi on takassa voinut tulta polttaa, että on tullut vähän pehmeää lämpöä sähkölämmityksen lisäksi. Nyt, kun sähkönkin hinta on ollut välillä huippulukemissa, on tullut mietittyä normaalia enemmän omaa kulutustaankin. Ihan hirveästi ei näillä pakkasilla ole sähkölämmitteisessä talossa tehtävissä, mutta toki jotain sentään. 

Tämän pienen ihmisen pienessä kuvassa palaan käsitöiden maailmaan. Näin uuden vuoden alkajaisiksi toteutan loppuvuoden "uhkaukseni" ja laitan tänne blogiini kuvia pehmoleluista, joista viime vuoden puolella olen tehnyt ns. välipalakäsitöinä. Niiden suloinen pehmoisuus ja hellyttävät värit ovat olleet oikeaa kosketus- ja väriterapiaa stressaavan työelämän vastapainoksi 🤍


Viime kesän ja syksyn aikana innostuin hankkimaan erivärisiä pehmolankoja. Koska päätän värit omien mieltymyksieni mukaan, ne ovat pääasiassa hempeitä pastellivärejä tai sitten aika neutraaleja, vähän maanläheisiäkin. 

Olen Katian Bambi-langasta virkannut jo muutaman vuoden aikana erilaisia unileluja vähän erilaisilla toteutuksilla; Unille-yksisarvisen (kuva ihan ylinnä), Unille-nalleja ja viimeksi Unille-hauvan ja Unille-bambin, joista kuvia tässä alla:


Unille-hauva


Unille-pupu

Unille-Bambi


Koska pehmolelujen virkkausinnostus on aika laajaa, on erilaisia lankojakin tullut kivasti tarjolle. Ostin ehkä reilu vuosi sitten myös paksumpaa Alize Velluto -lankaa, jota silloin ei ollut vielä ns. joka paikassa myynnissä. Nyt sekin on yleistynyt. Se on hinnaltaan halvempaa kuin Katian Bambi. Mutta koska se on paksumpaa, niin 100 g kerässä on lankaa huomattavasti vähemmän (n. 68 m), kuin saman painoisessa Bambi-kerässä (n, 120 m), joten loppujen lopuksi hinta vs. riittoisuus menee näillä aika tasan.

Mutta siis. Vellutosta syntyi mm. pieni mintunvihreä pupu sekä erilaisilla väriyhdistelmillä hieman pulleampia lyhytlonkeroisia pehmomustekaloja. Omasta mielestäni nämä ovat aika suloisia 😊Täytteenä näissä on laadukas polyesteritäytevanu. Silmät, suut ja nenä ovat puuvillalankaa. Täytevanu kestäisi  95 asteen pesun, mutta lanka itsessään ei, joten vaikka kaikki nämä ovat toki pesunkestäviä, mielestäni kuitenkin mieluiten käsinpesu / hienopesu matalassa lämpötilassa on fiksumpi valinta :)

Tällainen kattaus pehmeyttä tammikuun alkuun 
💗😊

Olisi myös kiva kuulla, miten sinun vuotesi on alkanut?
Hyvää loppiaista ja mukavaa alkanutta vuotta!


Nautitaan talvesta 

❄️❄️❄️17 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä suloisuuden huippuja. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja läheisillesi (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
 2. Nämä eläimet on niin suloisia. :)

  VastaaPoista
 3. Ovathan ne suloisia ja niin pehmeän näköisiä kaikki. Vuosi on taas kierähtänyt käyntiin ja sää on sellainen kuin sen tähän aikaan kuuluukin olla. Luonto lepää tuolla hangen alla ja kerää voimia kevättä varten. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja kiitos blogikaveruudesta menneen vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤍😊Päivän piteneminen alkaa jo näkyä ja vaikka pakkanen on ollut kova ja osaltaan koetellut vähän kestävyyttä, on tuolla ulkona kyllä uskomattoman kaunista 🤍 Ihanaa alkanutta vuotta ja kiitos myös sinulle, kun seuraat ja kommentoit 🤍

   Poista
 4. Tartun tuohon yllä olevaan kommenttiisi ihan ensin: Minustakin tuntuu, että päivät ovat jo pidentyneet. Eikö olekin ihanaa?
  Meillä päin on ollut aika kirpakoita pakkasia. Onneksi nyt on ainakin muutamaksi päiväksi lauhempaa luvassa. Ja onneksi lunta on kasvien suojana.
  Virkkaamasi pehmokaverit ovat aivan ihania ja uskomattoman taitavasti tehtyjä. Vaaleat värit sopivat minustakin parhaiten näihin suloisiin pehmoihin. Onnekkaita lapset, jotka saavat tuollaisia (uni)kavereita.
  Onnellista ja rauhaisaa vuotta 2024 sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, päivät ovat jo pidentyneet ihan selvästi 😊 Varsinkin aurinkoisina päivinä sen huomaa hyvin. Ja kaunis kiitos kehuista pehmojen suhteen - ne ovat kyllä omastakin mielestäni hurmaavia 💗 Onnellista ja rauhaisaa alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Suloisia käsitöitä unileluiksi ja kaiken huipuksi ihana pehmosydän 💗
  Meillä hellittää pakkanen huomenna, sanovat. Hyvä että palelevat koiratkin lämpenevät 🐕
  Onnea tälle vuodelle 🍀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💗Onnellista alkanutta vuotta sinullekin 🍀😊

   Poista
 6. Varsinaisia söpöläisiä nämä pehmosi! Ihania! 💖

  VastaaPoista
 7. Syötävän suloisia unileluja, ihanan pehmeän näköisiä. Hyvää alkanutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💗 Mukavaa alkanutta vuotta sinullekin😊

   Poista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.