lauantai 20. tammikuuta 2024

Kesää kohti


Taas alkaa olla se aika vuodesta, jolloin ainakin itselläni alkaa kevään odotus olla jo kova.

Vaikka ulkona on pakkasta ja talvi jatkuu vielä piiitkäään, yllätän itseni yhä useammin selailemasta sekä puhelimesta että tietokoneelta kesäkuvia ja selailemasta kukkiin taai pihaan liittyviä kirjoja tai verkkosivustoja. 

Kokosin sitten tähän viime kesänä heinä-elokuun vaihteessa ottamiani kuvia siemenestä kylvetyistä malvikeista. Minulla on yhden pihavalon ympärillä epämääräisen muotoinen pieni istutusalue, jonka yhdellä reunalla on kaksi valkoista pensashanhikkia ja niitä vastapäätä toisella puolella pallohortensia. Niiden väliin jää hieman tyhjää aluetta, johon sitten kaadoin kaksi pussillista malvikin siemeniä. Toisen valkoisia ja toisen vaaleanpunaisia. Hyvin ne kasvoivat, vaikka alkukesästä sai olla tarkkana, etteivät taimen alut kuivu korpuiksi alkukesän helteissä.Malvikin kierteiset nuput ovat myös todella kauniita.
Välillä satoikin ja muistelen, että loppukesä olikin alkukesään huomattavasti sateisempi. Kävin silloin tällöin sateen jälkeen kuvaamassa kukkien ja lehtien päällä olevia pisaroita. Noina hetkinä olisin kyllä kaivannut parempaa, valovoimaisempaa ja makrokuvaukseen pystyvää kameraa.

Tällainen pikainen postaus tällä kertaa :)

Kesäkuvien katselu jatkuu.

🌞

Aurinkoisia talvipäiviä kesätaivaan myötä! 

19 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat kesäisestä puutarhasta! Näinhän se on että melkein heti kun vuosi vaihtuu kääntyvät ajatukset kevääseen ja kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🌞 Ja juuri näinhän se on, että päivien pikkuhiljaa pidentyessä kevään odotus vaan kasvaa🤍

   Poista
 2. Oikeita kesän kaipuuta herättäviä kuvia.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat tulvillaan kesäistä valoa. Malvikki on kiva ja kuvauksellinen kesäkukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤍 Malvikki on kyllä yksi suosikkini 🌞💗

   Poista
 4. Kesä tulee aikanaan, mutta nyt on talvi ja lunta on todella paljon. Lumi suojelee allaan lepääviä kasveja ja niiden juuria ja lopulta sulaessaan kastelee ne uuteen elämään. Olisi ihanaa, jos meillä säilyisivät nämä selkeät vuodenaikojen erot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, mitä kirjoitat. Kaikille vuodenajoille on paikkansa ja lumikerros nimenomaan suojelee kasveja. Tässä pari talvea sitten menetin oikukkaiden talvisäiden takia aiemmin vaihtelevista talvista selvinneet upeat ryhmäruusuni. Mukavia talvipäiviä🤍🌞

   Poista
 5. Kesän kaipuu alkaa olla jo melkoinen, ja siksi onkin hyvä välillä katsella jo kuvia viime kesän kukkijoista! Malvikit ovat helppoja kasvatettavia ja ihania kimpuissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. On ihana, kun saa lievittää kesäkaipuuta kuvia katselemalla. Samalla muistuu kyllä myös realistisesti mieleen, kuinka varsinkin alkukesän helteillä joutuu kantamaan joka ilta lukemattomia kastelukannullisia vettä pihan poikki. Siinä niitä askeleita tulee 🌞😂

   Poista
 6. Voi kesä!😍😍Ja totta, kun nyt alkaa odottamaan kesää, odotuksesta voi tulla pitkä. Minulle käy yleensä aina niin, että kyllästyn sopivasti meneillään olevaan vuodenaikaan ja tuleva onkin sitten tervetullut. Nyt viime kesän lopuilla ei tullut tunnetta, että olisin valmis talveen ja siksi tämä ehkä tuntuukin niin pitkältä. Silti; kesää kohti👍👍t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Kaikki vuodenajat ovat omalla tavallaan kivoja ja parempi on, kun jatkaa/pystyy nauttimaan meneillään olevasta.
   Mutta kyllä minä en vaan voi mitään, että odotan kovastin varsinkin kauniita kevätpäiviä ja sitä, että saan upottaa käteni taas multaan :) Kesää kohti siis !

   Poista
 7. Kesä tulee pikemmin kuin uskoisikaan, talven selkä on jo taittunut. Ihania kukkakuvia! Mukavaa tammikuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ☀️ Mukavaa tammikuun loppua sinullekin 🌷

   Poista
 8. Ihanat kukkakuvat. Itse vietän talviaikaa vielä pitkään, mutta jossakin vaiheessa kevät pullahtaa sitten täysillä rintaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🌷Talvihan se vielä on pitkään, mutta valon määrän lisääntyminen saa kevään tuntumaan läheisemmältä☀️🤍

   Poista
 9. Aivan ihanat kukkakuvat. Upeaa, kun valo jo lisääntyy ja päivät pitenevät. Kohta jo onkin kevät ja sitten kesä.

  VastaaPoista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.