lauantai 16. joulukuuta 2023

Joulu mielessä

 

Vuosi lähenee loppuaan ja pikkuhiljaa on aika rauhoittua  joulun aikaan. Samalla voi luoda katseen olkansa yli menneeseen vuoteen ja muistella sen hyviä hetkiä, haikeita kuitenkaan unohtamatta. Vuodenvaihteen juhlapyhillä on aivan oma tunnelmansa; hämyistä, lämpöistä kynttilän valoa ja joulun tuoksuja. Ehkä on myös mahdollisuus tavata läheisiä tai vain hemmotella itseään. Odotuksetkin voivat olla korkealla tai sitten pelko, miten pyhien yli jaksaa - syystä tai toisesta.  

Joulu on ihanaa aikaa, mutta samalla on hyvä olla itselleen armollinen. Koko maailman, tai edes sen oman olemisen, ei tarvitse olla valmista ja täydellistä ennen joulua. Jos ei jaksa, ei tarvitsekaan 🤍 Ja jos jaksaa, mikään ei estä nauttimasta ja touhuamasta täysin palkein 😊 Joulu tulee ja menee ihan kuten muutkin päivät. 

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän joulua odotan. Tai ehkä se ei niinkään johdu iästä, vaan siitä, että ei ole niitä pienten lasten odotusta hehkuvia kasvoja ympärillä, joista aiemmin joulun tunnelma muodostui. Nyt sitä tunnelmaa hakee joululaulujen, kynttilän valon ja vain olemisen kautta. Siivoamiset jäävät minimiin tämänkin joulun alla, mutta siitä huolimatta on kiva laittaa kohtuudella joulukoristeita kotiin. Niitä samoja, joita on käytetty vuosikausia. Uusia en ole hankkinut. 
En malta olla kertomatta kuulumisia myös käsityörintamalta. Neuloin aika paljon villasukkia kesällä ja alkusyksystä. Vauhti on kuitenkin hiipunut loppuvuotta kohden ja olen viettänyt monia päiviä peräkkäin niin, että minulla ei ole ollut mitään käsitöihin viittaavaa käsissäni tai edes lähettyvillä. Ihan hyvä oikeastaan niin. Kohtuus nimittäin kaikessa 😊Laitan tähän kuitenkin mukaan pari kuvaa syksyllä valmistuneista sukista:

Yllä olevassa kuvassa näkyvät raitasukat neuloin alkusyksystä Novitan 7 Veljestä -langasta ja sukat pääsivät uudelle omistajalle joku aika sitten. 

Alla olevat Drops Nord - alpakkasekoitelangasta neulotut ohuehkot sukat päätyvät todennäköisesti joulupakettiin. Tähdet pienet tuikahtaa,
meiltä huolet poistaa.

Revontulet hulmuaa,
valo meille loistaa.

Tähdet maata katselee,
loimu yötä valaisee,
meille uuden riemun suo,
joulun ihmisille tuo.

– Z.Topelius –


🎄❤️🎄

Oikein ihanaa ja lämminhenkistä Joulun aikaa Sinulle!


24 kommenttia:

 1. Samaa mieltä. Jos ei jaksa, niin ei ei jaksa. Yllätys on sitten se, jos jaksaakin :) Neulomisen kanssa on vähän sama juttu. Välillä langat viuhuu vauhdilla, välillä homma seisahtuu. Minua harmitti, kun en keksinyt, mitä leipoisi. Ei mitään mahtisettiä joulupöytään, mutta joku saattaa tulla käymään, ja olisi kiva olla jotain tarjottavaa. Tortut tuli ostettua leipomosta. Sain ystävältä vinkin tehdä toscapiirakkaa ja unelmatorttua pakastimeen. Piirakan sain jo tehtyä. Tykkään siitä, että asioita voi tehdä etukäteen. Jouluruuat on kaupasta ostettuja. Mies hoitaa aina kinkkuhomman jne. Eiköhän se joulunaika hissukseen tule ja menekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Näinhän se on, että kaikella on aikansa ja paikkansa ja tilanteen mukaan pitää itse kunkin toimia.
   Toscapullia olen joskus tehnyt, mutta -piirakkaa en. Tuota voisi kyllä itse asiassa kokeilla. Mukavaa joulun aikaa sinulle 🤍

   Poista
 2. Totta on, että oma suhtautuminen jouluun muuttuu kun aikaa kuluu. Tulee sellainen vähemmän-on-enemmän -asenne. Kivoja sukkia olet kuvannut. Rauhallista joulunaikaa sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, juuri näinhän se asia 🤍 Rauhallsista joulun aikaa sinullekin 🤍

   Poista
 3. Rennosti otetaan joulu vastaan täälläkin. Porukalla valmistetaan ruoat ja valmiinakin osa ostetaan. Siivous on tavallinen viikkosiivous.
  Oikein hyvää joulun odotusta sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rento joulun aika on parasta :) Oikein hyvää joulun odotusta sinullekin 🤍

   Poista
 4. Oikein hyvää joulun aikaa sinullekin.

  VastaaPoista
 5. Meilläkään ei ole lähipiirissä nyt pieniä lapsia ollenkaan. Aikuisten kesken joulusta on muodostunut vähän erilainen, mutta ei lainkaan huonompi vaihtoehto. Lapset tulevat aattona yhteisen pöydän ääreen syömään ja juttelemaan. Jouluruokavalikoimakin on vuosien varrella muokkautunut siten, että osa perinteisistä ruokalajeista puuttuu kokonaan ja tilalle on tullut uusia toisenlaisia.
  Nätit neuleet sinulta ja jälleen kerran kauniiden somisteiden kanssa kuvattuina.
  Mukavaa ja hoppuilematonta jouluviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos 🤍
   Aika tekee tehtävänsä myös joulunviettotapojen suhteen, eikä se tosiaan ole huono asia ollenkaan. Ihana, että aikuiset lapset vierailevat 🤍
   Levollista ja mukavaa joulun aikaa sinulle 🤍

   Poista
 6. Itselle talvessa on parasta joulu, koska joulun jälkeen alkaa pitkä
  kevään odotus. Juurikin niin jokainen valmistelee joulun niin kuin haluaa ja juuri se
  oman näköinen joulu on kaiken parasta.
  Ihania käsitöitä sinulla valmistunut. Ompelukoneen kaivaminen on tuottanut ongelmia täällä,
  piti hiukan ommella, mutta se inspiraatio odottaa edelleen.
  Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤍
   Minäkin muuten odottelen edelleen ompeluinnostusta - on pitänyt jo kuukausia aloittaa ompeluksia, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tietty aikaansaamattomuus jotenkin vaivaa. Mutta uskon, että eiköhän se siitä ala helpottaa pikkuhiljaa kevätauringon myötä.

   Poista
 7. Olen jouluihminen, mutta huomaan, että stressi vähenee vuosi vuodelta. Osaan nauttia juhlan valmisteluista, mutta kun tekee kohtuudella ja omien voimiensa mukaan, voi välillä vain olla tekemättä mitään. Kutominenkin rauhoittaa... Ihania neuleita olet saanut aikaiseksi. Rauhallista joulunaikaa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulussa on kyllä oma tunnelmansa 🤍 Iloista joulun aikaa sinullekin 🤍

   Poista
 8. Ihan totta, se lapsen ilo ja innostus on aivan ihanaa. Itse saan nauttia siitä ja siitä on nautittu koko joulukuun kun lasketaan päiviä jouluun. Pientä joulun stressiä ja kiirettä on myös koettu, mutta täytyy osata tunnistaa ne hetket ja pysähtyä ja nimenomaan tehdä se minkä jaksaa :) Kivaa ja tunnelmallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin 🤍Lasten aito ilo on juuri se suurin ilo 🤍 Kivaa ja tunnelmallista joulua sinullekin🤍

   Poista
 9. Olen jouluihminen, mutta vanhempana huomaa, ettei kaikkia laatikoita tarvitse siivota, vaan himmennän valaistusta, ja heti on juhlallista.
  Ihanaa Joulun Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤍
   Ja juuri näin! Jos et vietä jouluasi laatikossa tai kaapissa, niitä ei joulun takia tarvitse siivota :)
   Kynttilän valo ja muuten himmeä valaistus luovat osaltaan tunnelmaa ja auttavat "hävittämään" ylimääräiset pölyt.

   Poista
 10. Suloisia sukkasia - viisahia miettehiä!
  Hih - jopas oli sanailu saamatonta, mutta yhdyn niin sanoihisi ja mietin, että miksi pitäisi jotain jaksaa?
  Varsinkaan sellaista, joka ei ole itselle niin mieluisaa... kuten siivoaminen...
  sotkussa on turvallisempaa, tutumpaa - ainakin tässä tuvassa. Villakoiriin ei kompastu - ne litistyy jalan alla...
  Iloa yhdessäolosta tai olemattomuudesta, jouluun kuten muihinkin päiviin enemmän aikaa sille mistä itse eniten nauttii...
  siitä ne nautinnolliset päivät syntyy... Ihanaa ja omannäköistä Joulun aikaa sinulle ja läheisillesi....
  Vuoteen uuteen omanlaisin iloatuottavin miettein....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤍 Hieno kuvaus villakoirista - olen huomannut saman, että ne pehmentävät käyntiä, mutta niihin ei kompastu.
   Tehdään siis sitä, mikä parhaalta tuntuu ja tuo hyvää oloa.
   Iloa jouluun ja uuteen vuoteen sinullekin!

   Poista
 11. Mukavaa joulunodotusta sinulle. Minulle joululla ei nyt ole mitään väliä. En ole jouluihminen. Töissäollessa oli kiva, kun oli vapaapäiviä. Joskus jotain koristeitakin laitoin. Enää en niitäkään. Lahjoja olen kyllä paketoinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ylimääräiset" vapaapäivät ovat aina tervetulleita :) Minulle tosin joulu itsessään on myös merkityksellinen, mutta sekin on muuttunut vuosien kuluessa. Nykyään joulu on hyvin erilainen kuin aiemmin, mutta yhtä kaikki mukavaa aikaa :) Kivaa loppuvuotta sinulle!

   Poista
 12. Ihanat värit noissa nilkkasukissa🤗❤️Tuollaisia on mukava tehdä. Ja sama täällä; joulusta ei enää kannata ressata, kun tietää, että se tulee ja menee vähemmälläkin. Ja ikiaikaiset joulukoristeet ne on täälläkin kaivettu esille😁👍t. Irkku

  VastaaPoista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.