maanantai 19. kesäkuuta 2023

Kesäistä viikkoa ja aurinkoista juhannusta!

 


Aurinko porottaa lähes pilvettömältä taivaalta ja ulkona paistuu paitsi jo valmiiksi ratisevan rutikuiva nurmikko, myös sen tallaaja matkalla ottamaan kuvia helteiden takia lyhyeksi jäävästä syreenien kukinnasta. Syreenien tuoksu täyttää vielä ilman, vaikka valtaosa kukinnoista on jo nuupahtanut. Onneksi rungollinen pikkusyreeni 'Palibin' kukkii muita kotipihan syreenejä myöhemmin, joten sen tuoksusta saamme vielä näin juhannusviikolla nauttia.Laitan tähän alle kuvan myös nyt jo kukintansa lopettaneesta arovuokosta, joka kurkotteli kasvojaan kohti porottavaa aurinkoa. Tästä se hellekausi alkoi ja perennojen kukinta on ainakin tähän asti jäänyt todella lyhyeksi varmasti juuri kasvienkin tuntemasta hellestressistä ja ihan kuivuudesta johtuen. Toki jokailtainen kastelukannu- tai -letkuvalssi on taannut niiden edes jonkunlaisen selviytymisen päivästä toiseen jatkuvassa  +/-  30 asteen helteessä. Mutta tällä kastelijalla alkaa olla jo puhti pois. Samalla on sitten ollut kotipihassa pieniä purku- ja rakennushommia viikonloppuisin ja iltaisin töiden jälkeen, joten tosi vähäiseksi on jäänyt blogien tai muuten somen ja myös käsitöiden parissa vietetty aika.
 Muutamia hetkiä on ollut mahdollisuus sentään käyttää käsitöidenkin parissa ja paljon on keskeneräisiä puikoilla, mutta vain jotain pientä on valmistunut. Niistä sitten vähän enemmän seuraavilla kerroilla. Vielä on muutama päivä töitä ja sitten alkaa odotettu kesäloma :)

Mitään ihmeellisiä lomasuunnitelmia ei ole, sillä tekemistä riittää täällä kotona ja yhtä lailla myös mummoloissa. Mutta aikaa on varmasti myös pihakeinussa istumiseen ja käsitöille. Sen varaan minä lasken juuri nyt. Kesäpuuhana ajattelin myös kokeilla taas pienimuotoisesti lankojen kasvivärjäystä. Mietinnässä on, mitä kasveja kokeilisin ja mitä värejä siis toivoisin saavani. Jos sinulla on antaa vinkkejä, mielelläni otan ne vastaan!

Yllätyksiä varmasti on silläkin saralla tulossa, mikä osaltaan kiehtoo mieltä. Sellaista kaipaan juuri nyt, sillä jotenkin juuri nyt tuntuu, että on aivosumua ja ajatusjumia ihan pahemman kerran.

Aurinkoista juhannusviikkoa ja hyvää juhannusta Sinulle!


t. Satu
10 kommenttia:

 1. Oi, kuinka kauniit kuvat.
  Syreenit lumoavat tuoksullaan, kielo kesän ilo ja koivut niissä
  hehkuu vihreydellään kesä ja juhannus.
  Aurinkoista juhannusta sinullekkin!

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita kukkia ja kuvia <3 Ihanaa juhannusviikkoa ja aurinkoista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos 🌷 Ihanaa juhannusta sinullekin!

   Poista
 3. Helteestä huolimatta aivan aamut ja illat ovat vähän viileämpiä. Eilen töiden jälkeen nappasin jopa fleecetakin harteille terassilla istuessani, mikä nauratti miestäni. Viileämpinä tuulahduksina on ihanaa istua varjoisassa paikassa päiväkahvilla tai vähän neulomassa.
  Äsken kävin hämmästyttämässä naapuria aloittamalla uuden kukkapenkin kaivamisen, eli nurmikkoa pois pala palalta. Ei malttanut pysyä poissa tuo naapuri ja kävi kommentoimassa toimiani ;) Aika kuumat paikat siinä tuli, mutta peräkärrillisen sain kaivettua. Jatkoa seuraa, kun kärri on taas tyhjä ;D Sanoinkin tuolle naapurille, että luovuuden iskiessä on toimittava heti...
  Arovuokko kukkii kai myöhemmin uudelleen, ainakin meillä. Se on niin kova leviämäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jännä, miten helteellä hieman ilman viiletessä tai tuulen puuskan tullessa, tulee yllättäviä vilunväristyksiä :) Tuo, mitä sanoit, että inspiraation iskiessä on heti tartuttava hommaan säästä riippumatta, kuulostaa melko tutulta :) Meilläkin on kaivettu pihavalojen kaapeli käsipelilllä maahan 34 asteen helteessä ja tehty kukkapenkkejä, joten voin hyvin samaistua :) Kaunista juhannusta 💚☀️

   Poista
 4. Kauniita kukkia ja söpöt pienet sukat. Meillä oli tänään sadepäivä ja se oli hyvä asia. Hyvää juhannusta sinulle ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 5. Ihania tuoksuvia kukkia syreenit ja kielot 🩷 Kesä on niin mahtavaa aikaa 🌿☀️

  VastaaPoista
 6. Kielo on sitten kaunis kukka. Meilläkin on ruoho palanut ruskeaksi. Kasteltu on, mutta en tiedä voiko sitä vielä pelastaa.

  VastaaPoista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.