maanantai 26. kesäkuuta 2023

Kukkia ja keskeneräisiä

 


Taas on se aika kesästä, kun tuntuu, että on kaikenlaista kesken ja vuorokauteen toivoisi useampia tunteja.

Kotona pihahommia on yli oman tarpeen (osa välttämättömiä, osa ihan itse keksittyjä) ja neulomuksia ja virkkauksia on myös tullut aloitettua inspiraation iskiessä ja sitten ne ovat jääneet kesken. Ajattelin paremman puutteessa laittaa tänne kuvia muutamista keskeneräisistä. Valmiista laitan kuvia sitten toisella kertaa, kunhan valmista tulee😊Ostin ehkä reilu vuosi sitten Menitasta hyvin vaalean vihertävää Onion Tussa Silk- lankaa, jollaisesta jokunen vuosi sitten olin tehnyt yhdet vauvan tossut. Niistä löytyy postaus 'täältä'. Lankaa jäi silloin pieni määrä yli ja ajattelin hyödyntää sen nyt. Neuloin langasta siis pienet sukat, jotka tuossa yllä olevassa kuvassa ovat kielojen katveessa. Loppulangasta olisi tarkoitus tehdä pienet lapaset, mutta aloitin tekemään niistä liian pieniä. Eivät siis käy pariksi sukille. Teen minilapaset kuitenkin varmaan loppuun ja katson sitten, riittääkö lankaa vielä ,vai jääkö nöttönen odottamaan päivää parempaa. Pahoin pelkään jälkimmäistä vaihtoehtoa ;)Myös merinovillaiset tumman violetit pikkusukat ovat pikkuista vaille valmiina. Otin yllä olevan kuvan ehkä reilu viikko sitten Instagramiin, mutta vielä se ei ole sinnekään ehtinyt. Tuosta samasta langasta tein viime syksynä aikuisten kokoa olevat Kanerva-rannekkeet eli ranteen lämmittimet. Lankaa jäi niistä yli ja siksi siis ajatus sen hyödyntämisestä pikkusukkiin.Filcolanan Arwetta merinovillasukkalankaa tilasin talvella useampaa väriä ja siitä on valmistunut parit raidalliset kesäsukat. Sen sijaan yo. kuvassa olevia ruskeita on sitten taas jotenkin aika turhauttava neuloa, kun en lopulta oikein tykkää väriyhdistelmästäkään (vihreää tuli vain varren suuhun).Ja sitten taas sarjassamme ikuisuusprojekteja ovat yllä ohuesta alpakkalangasta joskus viime talvena aloitetut kämmekkäät. Ne ovat edenneet peukalokiilan levennyksiin asti, mutta siihen tyssäsi. En yksinkertaisesti nähnyt talvella lampun valossa neuloa kunnolla ja levennysten väliin jäävien rivien laskeminen sotkeutui. Yritän saada nämä valmiiksi jonain kesäpäivänä ulkona neuloessani.

Sitten alla vielä kuva puuterisesta vaaleanpunaisesta alpakkasukkalangasta aloitetusta sukanvarresta. Tämän viimeisin puikoille päässyt keskenräinen. Lanka on kuitenkin on suloisen pehmeää ja tiedän jo nyt, että näistä tulee ihanan lämpimät sukat ensi talveksi ja nämä saan valmiiksi, jahka ennätän :)

 


Sitten vielä muutama kuva kesäkukista: siniviuhka on päässyt aniliininpunaisen pelargonin ja violetinsävyisen verbenan kanssa samaan ruukkuun.
Ja sekalaisia kukkia kasvavassa perennapenkissä päivänkakkara kukkii vielä hetken yhdessä jalopähkämön kanssa. Vieressä verikurjenpolvi 'Alba' aloittelee juuri kukintaansa. En muuten tiedä, onko tämä päivänkakkara levinnyt tähän ihan itsekseen, vai onko se aikoinaan kerrottuna päivänäkakkarana Viherpeukaloilta tilattua versiota, jota silloin penkkiin istutun ja joka ei ollut kerrottua nähnytkään. Eli aika hintavia peruskakkaroita silloin tuli ihan postin kautta :) No, kauniita ovat yhtä kaikki. Muuten, minulla alkoi nyt loma! Erikoisia lomasuunnitelmia ei ole, mutta tekemistä kyllä riittää. Säälläkään ei ole väliä, kunhan ei lunta sataisi;) Mutta pääasia, että saa olla pois töistä ja käyttää päivänsä, miten parhaaksi näkee. Akkujen lataaminen syksyä varten on siis suunnitelmissa.

Entä, mitä sinun kesääsi kuuluu? 

💚

Kauniita kesäpäiviä!

T. Satu


4 kommenttia:

 1. Ihastuttavat kukat ja muut asetelmat 🌼🌿🌼🌿🌼
  Sinulla on hyvä värisilmä 🍏

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva postaus keskeneräisistä. Hyvä huomata, että muillakin on niitä.

  VastaaPoista
 3. Ihania keskeneräisiä sinulla. Suloisia neuleita tulollaan ja oi oi mitä ihanaa kukkaloistoa.
  Ihanaa lomaa sinulle. Nauti kesästä.

  VastaaPoista
 4. Näin se menee täälläkin, että keskeneräisiä on enemmän kuin laki sallii, mutta onneksi en näköjään ole ainoa. Sekin tieto helpottaa👍😁Ihania neulomuksia silti tulossa sinulla💗 Ja oikein hyvää alkanutta lomaa! T. Irkku

  VastaaPoista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.