sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Kevätsukat

 

Kevään keltaista - nurmikkoa täplittävät pienet auringot loistavat kilpaa taivaalla kuumasti porottavan ison ja kirkkaan tulipallon kanssa ☀️

Taistelu voikukkia vastaan on hävitty vuosia sitten, joten tyydyn vain silloin tällöin nyhtämään niitä juurineen ja välillä kyyristelen nyppimässä niiden nuppuja, jotta eivät ehtisi ihan täyteen kukkaan. Mutta nopeita ne vat kasvamaan. Ja jos ruohonleikkurilla leikkaa, kasvavat sitten niin matalana maata myöten, että kukat eivät edes yllä leikkurin terään. Taitavia sopeutuja siis.  Nappasin muutaman kukan pikkuiseksi kimpuksi ja ikuistin ne raitasukkien kanssa kuviin. Nämä yksilöt saivat siten hieman pidemmän elämän. Minulla oli aloitettu kerä arviolta jokunen vuosi sitten hankittua valmiiksi raidoitettua Novitan Nalle -lankaa ja mielestäni langan keltaisen, oranssin ja vihreän sävyt ovat kivan keväiset. Päätin "tuhota" kerän ns. kerralla ja neuloa raitasukkia niin pitkään kuin tätä mielestäni parhaiten raitalankana toimivaa lankaa riittää.  Kevään värinen lanka sai kaveriksi saman valmistajan vaalean harmaata perus-Nallea ja kolmet sukat niistä sitten tuli. Muutama kymmenen senttiä jäi yli, mutta sen laitoin suosiolla jo roskiin. Rajansa lankojen loppujen säästämiselläkin on. 

Äkkiseltään sukat näyttävät samanlaisilta, mutta on niissä pienä eroja - varrensuut ja raitojen paksuudet oikeastaan vaan. Perussukkien ohjeella kaikki tehty ja kärjessä leveä nauhakavennus.  Yhdet ovat noin kokoa 37-38 ja kahdet noin 38-39. 

Parit muutkin varrettomat villasukat olen tässä neulonut, mutta ne eivät sopineet väreiltään tähän kevään keltaiseen postaukseen, joten niistä sitten myöhemmin. 

Työn vaihtamisen takia kesälomaa on tänä kesänä vain vähän. Siksipä illat ja viikonloput ovat ns. omaa aikaa, jolloin on mahdollisuus rentoutua istumalla kotipihan keinussa ja heilutella neulepuikkoja. Tällä hetkelllä puikoilla ovat beiget kämmekkäät, sillä vaikka kesä on vasta alussa, syksykin sieltä vielä tulee ;) Kevät vaihtui kesäksi yhdessä hujauksessa. Rutikuiva keli ja porottava aurinko kuivattivat etelän ja lännen puolen nurmikon ennen kuin se pääsi edes kunnolla kasvuun. Vaikka en ukkosesta tykkää, oli eilisillan vesisade ukkosineenkin tervetullut vieras. Säästyin melkoiselta istutusten kastelu-urakalta ja näyttää kuin nurmikkokin olisi herännyt eloon ihan yhdessä yössä. Tänään oli sitten taas kuuma ja kostea päivä, mutta onneksi illan suussa ripsautti taas edes hieman vettä. Ei kastellut kyllä enää kuin maan pinnan, mutta parempi sekin kuin ei mitään. 

Kesäkukat on istutettu ja piha siinä kuosissa, mihin sen ennen helteitä sain. Isompia en meinaa enää tehdä. Siistimistä ja rikkaruohojen kitkemistä tietysti, mutta kaivamiset ja muutostyöt saavat tältä(kin) kesää jäädä. Kylmä alkukevät ei houkutellut pihatöihin sormet ja nenänpää kohmeessa, joten ns. oikean ajan koittaessa, tulikin liian kiire. Mutta en anna sen häiritä. Nautitaan kesäisistä päivistä!
Mukavia toukokuun lopun päiviä!


8 kommenttia:

 1. Harmaa yhdessä keväisen raitalangan kanssa on oikein hyvä yhdistelmä. Nättejä sukkia kaikki.
  Meillä on pieni piha, mutta sinnekin voikukat löytävät tiensä. Taistelu niitä vastaan on mahdoton. Minä työnnän lapion kärjen maahan parin sentin syvyyteen ja siten katkaisen voikukan juuren. Kasvaa se siihen ensi vuonna, mutta ei enää tänä vuonna.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä neulominen pihakeinussa. Todella ihania kesänvärisiä sukkia!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania sukkia ja tykkään langan väristä. Kesällä on kivaa neuloa ulkona kun aurinko paistaa.

  VastaaPoista
 4. Todella kivat ja kesäiset sukat tuli!☀️☀️Sinulla ollut samanlaisia puuhia kuin minullakin, että pitänyt tehdä raitalanka pois ja testata kuinka pitkälle riittää👍Meillä isäntä jaksaa nyppiä noita voikukkia, minä en niinkään. Joskus ohimennen voin nyppiä yhden sieltä, toisen täältä, mutta siihen se sitten jää😁

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia! Harmaa ja keltainen sopii mukavasti yhteen ja tuo pätkävärjätty lanka tuo vähän lisää ilmettä raidoitukseen kun mukana on häivähdys vihreääkin.

  VastaaPoista
 6. Kirkkaat värit tosiaan sopivat harmaan kanssa yhteen. Pitkällehän tuo sinun lankasi riitti!
  Pihatöitä minäkin teen sen mukaan mitä huvittaa ja jos ei huvita, en tee. Viimeksimainittu on aika suuressa osassa ;)

  VastaaPoista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.