perjantai 14. heinäkuuta 2023

Heinäkuun kuulumisia


Olen tässä useampana päivänä miettinyt, mistä tänne blogiin seuraavaksi kirjoittaisin. Puhelin pursuaa kesällä otettuja kuvia ja niiden suhteenkin on valinnan vaikeus, mutta en ole saanut aikaiseksi niitä siirtää koneelle ja Googlen kuvien tallennustilakin on täynnä, joten siitäkään ei ole ollut apua. No, ne ovat toissijaisia asioita. Ehkä enemmän olen tässä miettinyt, millaisena tämän blogin haluan pitää tai sitä muuttaa. Sattuneesta syystä se on muuttunut pikkuhijlaa hyvin käsityöpainotteiseksi ja vieläpä hyvin pienien, ja pääasiassa hyvin yksinkertaisten, tekeleiden esittelyksi. Nyt kun kesälomaa on vielä vähän jäljellä ja tässä on jo ollut aikaa istua joko sisällä tai ulkona puikot tai virkkuukoukku kädessä, mietin lähinnä noiden kuvien tänne taltioinnin mielekkyyttä. Ehkä siitä syystä julkaisutahti on vähän hiipunut. Päätin kuitenkin, että jatketaan toistaiseksi entisellään kulloinkin sopivalla tahdilla. 

Kesä on itselleni aikaa, jolloin seuraan kukkien kasvua ja kukintaa jatkuvasti. Kevään ja alkukesän "ympäripyöreät" pihatyöurakat ovat takana ja on hetki aikaa huilata ennen syksyä. Alkukesän viikkojen kuivuus ja hellesää pilasi nurmikon niin pahasti, että se ei ole toipunut vieläkään ja tuskin siitä tämän kesän nimiin toipuukaan. Pitää miettiä, miten sen kestävyyttä voisi ensi kesäksi parantaa vai olisiko vain parasta vähentää nurmikon määrää. Mutta kukkien määrää en halua enää lisätä (kuuluisat viimeiset sanat ;) ), vaan olen entistä enemmän alkanut pohtia nykyistenkin osittaista korvaamista pensailla. Toki onhan noita erilaisia kukkivia pensaita pihassa jo nytkin. 

Mutta tähän alkuun kuitenkin muutama kuva tyttären leipomasta suklaa-aprikoosikakusta. Se oli yhtä aikaa perheen molempien nuorten aikuisten syntymäpäiväkakku että meidän vanhempien 30-vuotishääpäiväkakku. Pidimme siis perheen oman kakkukahvihetken ja juhlistimme siinä samalla näitä kolmen viikon sisälle mahtuvia tapahtumia. Ajan kulumista ei voi kuin ihmetellä ja ehkä vähän kauhistellakin. Mutta koska se ei mitään auta, mennään vaan normaalisti eteenpäin :)


Ja tässä seuraavaksi muutamia kuvia kesän kukkijoista. 

Kylvin vuosi sitten keväällä pussillisen akilleijan siemeniä yhteen yhdistetyn perenna- ja pensaspenkin kulmaukseen. Pussissa piti olla värilajitelma, mutta ainakin toistaiseksi niistä on kasvanut erilaisia keltaisen ja valkoisen sävyisiä kukkia. No, kauniita toki nekin.  


Toinen, mitä viime vuonna kylvin aika summittaisesti tuon samaisen penkin kahteen muuhun kulmaan, oli ketoneilikka. Se on tehnyt isot tuppaat ja näyttää viihtyvän aika kivasti, vaikka kasvupaikka onkin sille ehkä vähän liian tuore, jos hiekkapohjaisella pihalla voi sellaisesta puhua. Sen pikkuinen kukka on kyllä herkän kaunis 🌸


Ketoneilikka

Sitten vielä kurjenpolvet, jotka kukkivat kauniisti tässä keskikesällä. Alla olevan kuvan valkoinen 'Alba' on jo lopettanut kukintansa, mutta pikkuruinen 'Elke' (alla keskellä) jatkaa vielä, samoin kuin sen rehevämpi serkku (alinna). 


Verikurjenpoilvi 'Alba'

Verikurjenpolvi 'Elke'


Tuoksukurjenpolvi kukki sen sijaan jo hyvissä ajoin juhannusta.

Tuoksukurjepolvi


Laitan alle sitten vielä pari käsitöihin liittyvää kuvaa. Tässä viimeisen viikon aikana olen ottanut alkukesän käsityöjumia takaisin ja lähes kirjaimellisesti urakoinut puikkojen ja koukkujen kanssa. Valmistakin on tullut, vaikka moni aiemmin aloitettu on edelleen kesken ja uusia myöhemmin aloitettuja on tullut tehtyä valmiiksi saman tien. Olen nyt istunut tuntien rupeamia paikoillani äänikirjaa kuunnellen ja käsitöitä tehden ja tullut siihen tulokseen, että ei ole ihan terveellistä sekään. Seuraavaksi alkaa sitten tasapainon etsiminen silläkin saralla. Töiden alkaessa tilanne tietysti muuttuu pakostakin.Ruskea-valkoiset sukat (koko 38) valmistuivat tässä vähän aikaa sitten. Yhdistin varteen sitä samaa pitsikuviota, jota niin usein käytän ja tein vaalean kärjen. Mielestäni noilla keinoin perusruskeista sukista tuli kivan romanttiset :)

Lisäksi olen tehnyt viimeisen reilun viikon aikana viidet kämmekkäät pehmeästä alpakkasekoitelangasta (Drops Alpaca) ja tässä alla kuva yhden version aloituksesta. Teen niistä sitten myöhemmin oman postauksen.  Näihin sinisiin olen tehnyt jopa yksinkertaisen ohjeenkin. Mitä luulet, olisiko sellaisen täällä julkaisulle tarvetta? Ns. omiin peruskämekkäisiin, jolla mallilla olen parin viime vuoden aikana tehnyt useita kämmekkäitä, minulla on ns. lyijykynäohje yhdessä vihkossa, mutta sen julkaiseminen saa odottaa. Tällaisia peruskuulumisia tällä kertaa. 


Kivaa heinäkuista viikonloppua ja aurinkoisia kesäpäiviä Sinulle!

22 kommenttia:

 1. Minullakin on kevään ja kesän kuluessa ollut aika vähän päivityksiä. Kuvia olisi, mutta niihin ei oikein tunnu löytyvän järjestystä. Ei kai sitä aina tarvikaan päivitellä.
  Nuo sukat on tosiaan nätit ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina unohtuu tuo Sartsa kirjoittaa, kun puhelimella kommentoidessa se ei automaattisesti näy.

   Poista
  2. Kiitos Sartsa 💛 Välillä tässä bloggaamisessa tuntuu olevan enemmän työtä ja/tai haastetta, mutta onneksi välillä kaikki tuntuu sujuvan. Ehkä se on tämä kesän aika, kun ei oikein ole ehkä aikaa yhtä paljon täällä somessa pyörimiseen :)

   Poista
 2. Sama ongelma meillä nurmikon suhteen. Nyt olemme yrittäneet kastella; saa nähdä herääkö henkiin.
  Pohdit kovasti blogin sisältöä. Anna ajatuksille aikaa, käsityöt ovat kivoja, samoin kukat ja kirjat.
  Ja kiitos kyllä kiinnostaa kämmekän ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💛 Laitan kämmekkäiden ohjeen tänne blogiin lähiaikoina. Se on äärimmäisen yksinkertainen, joten ovat helpot ja nopeat tehdä :)
   Me emme ole nurmikkoa kastelleet muutamaan vuoteen, vaan ollemme olleet taivaalta satavan veden varassa. Ja nyt useampana kesänä on varsinkin alkukesä ollut niin kuiva, että nurmikko on palanut tosi pahasti monena vuonna peräkkäin. Yleensä se on siitä kesän mittaan toipunut. Nyt vaan näyttää siltä, että tänä kesänä tuho oli totaalinen ja lisäksi se kuivui monesta kohtaa, missä vielä viime kesänä se kesti, joten huonolta näyttää. Täällä on nytkin "sateisemman" kauden alettua satanut suhteellisen vähän ja hyvin usein sateet kiertävät tämän paikan. Tuolla puolen kilometrin päässä harjun toisella puolella saattaa sataa, mutta ei tässä. Maaston muodot ja vesistöjen sijainnit näyttävät vaikuttavan siihen, miten varsinkin pienemmät kuurosadealueet kiertävät tämän lähitienoon.

   Poista
 3. Minusta tuntuu, että blogin mielekkyyden pohtiminen nousee esille säännöllisin välein. On hetkiä, jolloin päässä ei liiku ainuttakaan ajatusta tai ideaa postauksen tekemiseksi. Onpa niitäkin päiviä, jolloin päätän lopettaa koko bloggaamisen. Toistaiseksi lopettamisajatukset ovat haihtuneet ja uusi innostus on taas löytynyt. Kaikella on aikansa ja paikkansa. Tuumimistaukokin on ihan terveellistä.
  Olen tykännyt käsityöpainotteisista postauksistasi. Sinulla on kauniita malleja ja ihania värejä. Olen saanut monta ideaa ja uutta potkua postauksistasi.
  Puutarhan kanssa käyn läpi samanlaisia ajatuksia. Lisäisikö pensaita ja luopuisi perennoista? Pitkät kuivat kesät asettavat valtavia haasteita ja muutostarvetta puutarhalle. Nurmikko on meillä selvinnyt ihmeen hyvin tämänkin kesän kuivuudesta. En ole sitä oikeastaan koskaan kastellut, koska sen sanotaan elpyvän saatuaan riittävästi vettä. Meillä on yksi multainen alue, josta siirsin vuosi sitten mustaherukat. Uusi nurmisiemen ei vain idä, vaikka olen kahteen kertaan kylvänyt. Nyt annan pläntin olla ja kylvän siemenet syksyllä, jolloin hyötyvät syksyn ja talven kosteudesta. Ehkä ensi kesänä siinäkin kasvaa nurmikko.
  Lämpimät onnittelut perheen nuorille ja teille hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluist ja kiitos, kun jaoit ajatuksiasi. Pakko todeta, että ajatukset blogin suhteet ovat juuri tuollaisia kuin kirjoitit. Tuumaustauko tulee varmaan jossain välissä, mutta toistaiseksi olen tyytynyt tähän vähän harvempaan julkaisutahtiin. Siinä on taas "ongelmana", että sitten, kun julkaisee jotain, on vähän hankala valita, mistä kuvia laittaisi tai mistä kertoisia ;)
   Kiva kuulla myös, että käsityöpainotteisuuden lisääntyminen ei ole karkottanut ainakaan sinua ja vielä ihanampi kuulla, että olet saanut ideoita! Se on ehkä kaikkein parasta tässä hommassa, että saa palautetta, että aina jollekin on ollut hyötyäkin näistä 💛
   Minullakin on vanhan pergolan alue, joka pitäisi nurmettaa, mutta en ole edes yrittänyt kylvää siihen nurmikkoa vielä. Kokeilen syksymmällä ja toivon parasta, että ensi kasvaisi ensi keväänä. Tosin nämä kerta toisensa jälkeen koko ajan kuivemmat alkukesät asettavat ihan hirvesti haasteita puutarhalle ja varsinkin nurmikolle. Perennatkin kärsivät, sillä suoranainen kuumuus ja pakostakin kastelusta huolimatta vaivaava kuivuus, rasittavat niitä valtavasti. Härmää huomasin tänään astereissa ja syysleimujen alalehdet ovat kellastuneet. Lisäksi kukinta on jäänyt ikävän lyhyeksi. Kestäviä pensaita olen alkanut siis harkita entistä enemmän :)
   Kaunista alkanutta kesäistä viikkoa!

   Poista
 4. Kauniit kuvat ja namskis upea kakku 🍰
  🧡 Aprikoosi on lempihedelmäni. Minulla on niitä juuri keittiössä pieni kulhollinen.

  Bloggaaminen kannattaa pitää itselle sopivana ja sellaisena että siitä saa hyvän mielen.
  ☘️ Sinulla on erityisen tyylikäs ja tasokas blogi. Pidän kuvistasi. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos 💛 Aina välillä tämä blogikuviokin mietityttää, mutta onneksi intoa on toistaiseksi jatkaa. Iso syy siihen on, että niin moni ihana ihminen jättää terveisiä kommenttikenttään ja että yleistunnelma pysyy positiivisena. Se auttaa kummasti jaksamaan ja jatkamaan 💛 Ja muuten kakku olikin todella hyvää :) Ihana, että tytär vielä viitsii leipoa meille!
   Kivaa alkanutta viikkoa 💛

   Poista
 5. Ihanan kaunis ja pohdiskeleva postaus. Rita tuossa jo yllä sanoikin, että kuvasi ovat hienoja. Lisään omasta puolestani, että kuvasi ilahduttavat ja inspiroivat, olivatpa ne mistä aiheesta tahansa. Voit siis valita vapaasti postausaiheet. 😄
  Minä muuten poistin käytöstä, ainakin väliaikaisesti, Insta-tilini. Sen uudet ominaisuudet harmittivat, kuten jo olen kertonut. Sain heti tänään paljon enemmän oikeita juttuja tehtyjä, kun netissä notkuminen jäi vähemmälle. 😀 Sinun kuviasi toki kaipaan ja toivon näkeväni niitä täällä blogissasi.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ai niin, header-kuvasi on kerrassaan tyylikäs!

   Poista
  2. Kaunis kiitos kauniista sanoistasi💛 Minä puolestani ihailen kovasti sinun kuviesi kauneutta, rauhallista tunnelmaa ja upeita kuvakulmia. Ne ovat todella taiten otettuja. Siksipä on harmillista, että en näe niitä toistaiseksi Instan puolella. Mutta kiva, että jatkat bloggaamista, sillä blogisi on todella upea sekin 💛 Toisaalta ymmärrän kyllä hyvin ne instan haasteet, joista on ollut puhetta, joten tosiaan ehkä parempi näin. Vinkkaa, jos löydät jostain paremman kuvanjakoalustan ja toisaalta, jos palaat Instaan :) Minä jatkan siellä toistaiseksi, kun en osaa ilmankaan olla. Tosin asia on juuri noin kuin sanot, että aikaa ei riitä kaikkeen, joten minullakin varsinkin tämän kesän aikana vähentynyt tosi paljon sekä Instan että täällä blogin puolella vietetty aika.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin 💛

   Poista
 6. Ihana kakku; minä niin ihailen osaavia leipojia ja koristeita, kun itsellä taasen tämä osa-alue ei ole vahvinta aluetta. Ja sukat ovat todellakin romanttiset ja kivan kekseliäät:)
  Itselläkin blogin päivitys on jäänyt nyt kesällä vähän vähäisemmäksi sattuneesta syystä kuin myös blogien lukeminen. Oikein harmittaa, kun ei ehdi lukea! Mutta ehkä syksymmällä taasen jää aikaa olennaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💛 Tuo kakku oli kyllä todella hyvää. Meillä tytär hoitaa pääasiassa kakkujen leivonnat ja rehellisesti sanottuna, monet muutkin. Minusta on tullut niin laiska leipoja viime vuosina, että en viitsi edes yrittää mitään erikoisempaa.
   Blogin kirjoittamis- ja lukemistahti on kyllä kevään ja kesän aikana vähentynyt minullakin. Aikaa kun ei millään riitä kaikkeen, on tietokoneen tuijotus yksi sellainen, mikä näin kesäaikaan jää aina vähemmälle.
   Kivaa alkanutta kesäviikkoa sinulle!

   Poista
 7. Ihana kakku ja kylläpä on kauniita kukkasia. En olekkaan nähnyt ennen keltaista akilleijaa. On todella kaunis. Samoin nuo kurjenpolvet.Olen aina luullut, että ne ovat kaikki tummanliloja. Kaunis myös tuollainen vaalea. Ihania kuvia olet ottanut kesäiseen postaukseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos 💛 Keltaiset akilleijat olivat minullekin uusi tuttavuus :)

   Poista
 8. Minä pidän myös sinun käsitöistäsi ja kauniisti olet ne kuvannut ja laittanut esille .Kyllä minuakin ohjeet aina kiinnostaa laita ihmeessä kun kerkiät .
  Minulla on mökkipihassa paljon kaikkea on nurmikkoa on yhdessä pitkässä penkissä paljon pensaita ja isoja kukkapenkkejä . Iso puutarha meillä myös on ja paljon tekemistä .
  Mutta minä toistaiseksi nautin tästä kaikesta .
  Kyllä sitä joskus miettii että mitähän sitä postaisi kun on vaan niin paljon kuitenkin kaikkea että ei oikein tiedä mikä kiinnostaa muitakin vaikka oma päiväkirja tämä onkin .
  Pidän paljon sinun blogistasi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos 🤍 🤍 🤍
   Sain aikaiseksi laittaa kämmekkäiden ohjeen nyt tänne blogiin :)
   On ihana, kun on paljon istutuksia ja tykkää niiden parissa puuhailusta. Itsellä on alkanut hieman tökkiä lähinnä tuon kuivuuden takia, mutta toisaalta on totta, että pihan hoitaminen on pääasiassa hyvin antoisaa ja rentouttavaa. Mukavaa pian alkavaa uutta viikkoa ja elokuuta!

   Poista
 9. Herkullisen näköinen kakku! Paljon onnea nuorisolle sekä sinulle ja puolisollesi, pitkä yhteinen taival teillä jo. Akileijat on kivoja kukkia, vaatimattomia kasvupaikan suhteen. Noita kurjenpolvia ja neilikoita olen miettinyt alapihan karuun paikkaan, jos vaikka viihtyisivät siinä, neilikka ainakin saattaisi menestyä, vaikka paikka on aika kuiva. Kauniit sukat! Tuo pitsi antaa niihin vähän herkkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🤍 🤍 🤍 Kakku oli tosiaan hyvää. Mutta on se vaan kumma, miten aika kuluu tuhottoman nopeasti..
   Mukavaa pian alkavaa elokuuta sinulle!

   Poista
 10. Kiitos samoin sinulle Suvi 💙

  VastaaPoista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.