perjantai 19. heinäkuuta 2024

Heinäkuun kuulumisia



Sateinen heinäkuinen perjantai-ilta alkaa hämärtyä. Aurinko on painunut mailleen ja niin ikävää kuin se onkin todeta, päivä on alkanut lyhentyä ja loppukesän tunnelma alkaa hiljakseen hiipiä lähemmäksi. Yhtään kynttilää en ole vielä sytyttänyt kesäiltojen iloksi, mutta eiköhän niidenkin aika tule kuitenkin aika pian. Tilasin viime keväänä muutamia hunajakennolevyjä ja sydänlankaa tarkoituksenani askarrella kynttiöitä, mutta sekin jäi. Ehkäpä saan ne tehtyä tässä ennen syksyä.

Minulla on kuitenkin loma! Lyhyt sellainen, vain parisen viikkoa, mutta loma kuitenkin. Takana on todella kiireinen alkuvuosi töissä ja stressitason on ollut sen mukainen. Nyt viikon huilaamisen jälkeen alkaa tuntua sitlä, että eiköhän tästä taas selvitä. Samalla olen huomannut, että kun on aikaa ajatella, jopa jotkut jotenkin solmussa olleet töihin liittyvät kuviot ovat selkeytyneet. Aivoille tekee siis hyvää välillä olla vähemmällä kuormituksella. 

Kesään kuuluvat myös kesäkäsityöt. Tänä kesänä en ole aloittanut mitään virkkausprojektia, sillä ne (yhtään isommat sellaiset) ovat tupanneet jäämään vain kesken ja sitten häirinneet minua valmistumiseensa asti käsityökorista pilkistäessään ja muistuttaessan jälleen yhdestä keskeneräisestä työstä. Siksipä, jälleen kerran, olen tehnyt nopeita ja helppoja juttuja. 



Yksi tällainen helppo juttu oli leveä ja muutenkin reilun kokoinen panta. Lankana on Dropsin ilmava Air (65% Alpakkaa, 28% Polyamidia, 7% villaa) ja mallikerta helppo: 1 oikein, 1 nurin -joustin. Minulla oli kaksi kerää tuota Airia ja tähän meni vajaa yksi kerä. Nyt sitten mietin, mitä teen lopusta langasta :)





Pionien kukinta on kesän odotettu kohokohta. Tänä kesänä niiden kukinnan alkuun osui kuiva hellekausi ja loppuun kaatosateet. Niinpä ainakin tässä kohtaa taivaan alla, kukinta jäi jossain määrin ns. normaalikesää lyhyemmäksi. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, en malttanut olla taas ihailematta niitä monta kertaa päivässä. Ja tulihan noita kuvattuakin useaan otteeseen. 

Alkukeväästä siirsin muutaman huonossa kohtaa kasvaneen pionin, jotka olivat jo taantuneet muutaman menneen kesän aikana. Nyt ne lähtivät parmmin kasvuun, mutta kukinta jäi niiden kohdalla väliin. Ehkä ensi kesänä sitten on niidenkin vuoro. 





Mitä sinun kesääsi kuuluu?

🤍

Mukavaa heinäkuista viikonloppua ja kivoja kesäpäiviä!


t. Satu






 


8 kommenttia:

  1. Viikko vielä lomaa minulla :) Todellakin aivojen lepuutus auttaa kaikkiin asioihin. Paitsi siihen, että niiden käynnistäminen tiettyjen asioiden suhteen tuntuu ylivoimaiselta ;D Niinkin kiva juttu, kuin soittaminen tuntuu jotenkin vastentahtoiselta. Meillä on ollut kesälomaa harjoituksista ja syksy alkaa elokuun alkupuolella muutamalla kesäkeikalla. Harjoittelu pitää siis jo aloittaa pikimmiten, kun on kyseessä puhallinsoitin! Olen jopa harkinnut, että lopettaisin koko soittamisen... En haluaisi soittaa puolinaisesti, vaan hoitaa oman osuuden niin, että olen itse tyytyväinen ja siihen ei aina tunnu riittävän mikään. Suorittaja on aina suorittaja. Aika lahjakkaasti olen kuitenkin saanut pään tyhjennettyä muista asioista. Mökillä kaikki on niin yksinkertaista. Kotiin palattua on heti monta asiaa harteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kun olet saanut lomailla ja nollattua aivoja sinäkin 🤍 Puhallinsoittimen soittaminen kuulostaa hienolta, mutta samalla todella vaativalta ja paljon harjoittelua vaativalta, joten ymmärrän oikein hyvin, että sinua mietityttää. Uskon kuitenkin, että tuntuma taas löytyy. Toki lopettaminenkin on aina vaihtoehto. Tai sitten vain omaksi ilokseen soittaminen. Mutta sitä varmasti pitää miettiä kaikilta kanteilta🤍 Aurinkoista lomaviikkoa☀️

      Poista
  2. Kaunis ja suloinen postaus. Ihanat kuvat olet ottanut.
    Oikein rentouttavaa ja mukavaa lomaa sinulle.

    VastaaPoista
  3. Kesällä on hyvä tehdä pieniä juttuja, siis mitä käsitöihin tulee. Hyvää, rentouttavaa ja stressitöntä lomaa sinulle.

    VastaaPoista
  4. Kauniita kesäisiä kukkia kuvia! Hyvä, kun olet onnistunut karistamaan työstressiä lomasi aikana, sehän se loman perimmäinen idea on. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
  5. Hektisessä työssä loma tulee kyllä aina tarpeeseen, ja on kyllä ihan perusteltua, että vuosilomalaissa velvoitetaan antamaan pätkittykin loma niin, että siihen sisältyy ainakin yksi vähintään 2-viikkoinen lomajakso. Viikossa ei vaan ehdi toipua! Sen huomaan nyt itsekin, kun olen lomaani pätkinyt ja säästän sen pidemmän jakson joulun seutuun, ei ihan ideaalisin tilanne.
    Ihanaa, rentouttavaa loppulomaa!

    VastaaPoista

Viestit lämmittävät aina mieltä, joten kerrothan käynnistäsi kommentilla.